Kotona

Sinkkumies Pekkala

”Sähkönkulutus on ollut tosi matala.”

Julkaistu

18 toukokuu 2022

Päivitetty

18 toukokuu 2022

Sinkkumiehelle oma Saara

Nyt on aika saada oma talo, päätti kittiläläinen 27-vuotias Tapio Pekkala. Kiireinen mies halusi valmiin talopaketin ja vertailun jälkeen hän valitsi Älvsbytalon. –Mie kyllä suosittelen, hän sanoo nyt puolen vuoden asumisen jälkeen.

Saara-talopaketti tuli tontille joulukuussa, ja tammikuussa Tapio Pekkala pääsi jo muuttamaan. Yksitasoisessa talossa on tilaa 84,8 m², avara keittiö-olohuone sekä 2 makuuhuonetta. Aika paljon tilaa yhdelle ihmiselle?

–Kyllä tähän mahtuu, kertoo tyytyväinen asukas. –Moni on ihmetellyt sitäkin, että miten voi olla vain 85 neliötä, kun on niin tilavan tuntuinen.

Vilkkaassa käytössä

Talon tiloille on ollut heti valmistumisesta ahkerasti käyttöä. Tapion pikkuveli asustaa talossa työviikkojensa aikana. Ja kun vielä Tapion vanhemmatkin ovat remontoineet omaa taloaan, on Saara toiminut myös heille huoltopisteenä.

”Sähkönkulutus tosi matala”

–Sähkönkulutus on silti ollut tosi matala. Ihan hirvittävän pientä, kun vertaa vaikkapa vanhempieni taloon, Tapio kertoo. Lapin tiukimpien talvipakkasten aikaankin on sähkön kulutuksen osuus jäänyt reippaasti alle sataan euroon kuukaudessa.

Tapion lämpimässä talossa on takkakin, mutta se pääsee käyttöön vasta seuraavana talvena. –Polttopuut kun ovat vielä pihassa rankoina, nuori isäntä myöntää rennosti.

Hinta ja laatu kuten pitääkin

Ennen lopullista talovalintaansa Tapio Pekkala kävi Älvsbytalo-esittelyssä. –Halusin nähdä talon omin silmin, en kuunnella juttuja. Hänellä oli jo ennalta tiedossa, että paljon on vuosien varrella muuttunut. Talot kehittyvät jatkuvasti ja energiatehokkuus on huippuluokkaa.

–Tässä ovat hinta ja laatu juuri kuten pitääkin.

Nyt jo ostaja tiedossa?

Pekkala halusi talonsa nimenomaan Kittilän keskustaan, jotta kaikki tarvittava on lähellä. Kun talo valmistui, järjesti Älvsbytalomyyjä Ahti Nalli siellä taloesittelyt.

Tapio ei itse ollut paikalla, mutta myhäilee kuulemaansa: esittelyssä vieraili eteläsuomalainen nainen, joka olisi halunnut ostaa talon siltä seisomalta. –Vaan eipä ole myynnissä, hän hymyilee.

Älvsbytalo Saara

  • 84,8 m², 3–4 huonetta, keittiö ja sauna
  • Tehokkaat neliöt, suuremman talon tunnelma
  • Yhtenäinen, avara keittiö-olohuone
  • Omilla lisävalinnoilla helposti persoonallinen koti tai vapaa-ajan asunto

Miksi valitsit Älvsbytalon, Tapio Pekkala?

  • Hyvä hinnan ja laadun suhde
  • Keskustatontille sopiva talomalli
  • Rakennuttamisen helppous ja nopeus
  • Maksu vasta valmiina, ei etumaksuja
  • Matalat energiakulut
  • Avarat, valoisat tilat
;

Etsitkö vastauksia?

Autamme sinua kaikissa talopaketteihin liittyvissä kysymyksissä.

Tilaa talokuvastomme

Ilmaiseksi

Oho!

Odottamaton virhe on tapahtunut. Lataa sivu uudelleen