Kotona

Perhe Jokinen-Taskinen

”Homealtistuneiden ryhmissä Älvsbytaloista oli vain hyvää sanottavaa.”

Terveessä talossa koko perhe voi hyvin

Susanna Jokisen ja Jari Taskisen perheellä on takanaan hurja historia homeen aiheuttamista ongelmista. Nyt perhe asuu Keravalla uudessa Älvsbytalo Edithissä ja vanhemmat voivat jo naurahtaa: kaikki muu vei vuosia, mutta Älvsbytalo valmistui nopeasti.

Terve ja edullinen talo

Susanna ja Jari Taskinen kertovat, että he valitsivat uuden talonsa huolella. –Homealtistuneiden ryhmissä Älvsbytaloista oli vain hyvää sanottavaa, kertoo Jari.

–Vanhemmatkin Älvsbytalot ovat hyväkuntoisia. Nämä rakennetaan sisällä tehtaalla kuivassa eivätkä villat seiso missään vaiheessa työmaalla märässä. Oli hämmästyttävää, miten meilläkin talo oli suojattu samantien kun se tuli tontille. Ja talo myös lämpiää heti ensimmäisestä päivästä lähtien.

Tuulettuva alapohja

–Yksi tärkeä asia on Älvsbytalojen tuulettuva rossipohja. Tällaista vaihtoehtoa ei moni talotoimittaja tarjoa, Jari painottaa. –Tosi monissa on maavarainen betoni tai vastaava. Älvsbytalossa pääsee putkiinkin tarvittaessa helposti käsiksi, jos jotain ongelmia tulisi.

Susannan ja Jarin mukaan Älvsbytalo oli myös edullinen moniin muihin verrattuna. –Mitään yllätyksiä ei talopaketin hinnassa tullut. Kaikki oli tiedossa etukäteen ja niissä pysyttiin.

Hometalosta vuosien oikeuskiista ja muuttorumba

Susannan ja Jarin perheessä on kolme tytärtä: nyt teini-ikäiset kaksoset ja alakoululainen sisarus. Homeongelmat ehtivät sairastuttaa tytöt ja Susannan, Jari pääsi vähemmällä. Kaikki alkoi 60-luvun omakotitalosta, johon perhe muutti muutamia vuosia sitten.

–Ensin rempattiin puolisen vuotta, muutettiin ja sairastuttiin, kertaa Susannan Jokinen.

Tutkimuksissa talon alapohjasta löytyi vikaa. Perhe muutti takaisin aiempaan rivitaloasuntoonsa, jota ei vielä ollut saatu myydyksi. –Mutta ei me parannuttukaan, toteaa Susanna.

Rivitalosta löytyi koko talon alakerran kattava kosteusvaurio.

Sen jälkeen perheellä alkoi vuosien muuttorumba tilapäisasunnosta toiseen ja oikeusriita alkuperäisestä talokaupasta. Kaiken aikaa juoksivat myös kustannukset hometalosta, joka oli pidettävä lämpimänä ja suojeltava uusilta vahingoilta.

Kun hometalon kaupasta vihdoin saatiin laiha sopu aikaiseksi hovioikeudessa, oli aika panna koko talo matalaksi ja rakentaa tontille perheen uusi koti.

Muuttovalmis alakerta, esivalmisteltu yläkerta

Perheen uusi, kesällä valmistunut Älvsbytalo Edith on tilava, puolitoistakerroksinen talo, jossa on vakiona alakerrassa kaksi makuuhuonetta. Alakerta on muuttovalmis ja yläkerta esivalmisteltua tilaa. –Isot tytöt muuttavat yläkertaan, kunhan se saadaan valmiiksi, kertoo Susanna. –Heille tulee sinne omat huoneet.

Kiireinen yrittäjäpariskunta toteaa yhteistuumin, että yläkerran kanssa odotetaan uutta kevättä ja valoa. Talven illat jäävät liian lyhyiksi uusille projekteille.

–Muuttovalmis talopaketti oli meille ainoa mahdollinen ratkaisu, kertoo Jari Taskinen. –Riittävästi ollaan rempattu aiemmin. Enää ei ollut mielenkiintoa eikä aikaakaan.

–Älvsbytalon rakennusmiehet olivat todellisia ammattilaisia. Kaikesta näki, että oli muutama talo tullut tehtyä, hän jatkaa.

Toimiva pohja ja harkittuja lisävalintoja

Talopaketti Edithissä on avara olohuone ja erillinen, tilava keittiö.

Susanna Jokinen tunnustaa, että alun perin hänellä oli visio avokeittiöstä. –Mutta tämä toimii meillä. Keittiöstä saatiin oma, erillinen huone, jonne voi halutessaan vetäytyä. Ja kun istutaan ruokapöydässä, keskitytään ruokailuun eikä tuijotella ruutuja.

Yläkertaan saatiin lisää tilaa ja valoa valitsemalla kattoerkkeri. Pihassa on Älvsbytalon kahden auton talli ja varasto, joka tuli samaan aikaan talon kanssa.

–Ja saunasta pääsee suoraan paljuun tai poreammeeseen, Jari maalailee.

Ammeet tosin ovat toistaiseksi vielä kaupassa, mutta suunnitelmat selkeitä. –Ja kun yläkerta valmistuu, saadaan myös kolmas wc, jatkaa Susanna. –Ihan mahtava juttu näin tyttövaltaisessa perheessä, hän hehkuttaa.

Vihdoin hyviä kokemuksia

On hauska huomata, että perheen asumiseen on palannut ilo. Siinä on auttanut onnistunut Älvsbytalo-projekti, jossa kaikki sujui kuten pitääkin.

Miksi perhe valitsi muuttovalmiin Älvsbytalon?

  • Yrittäjäperheen arki on kiireistä
  • Talon puhtaus ja terveellisyys ehdoton kriteeri
  • Vertailussa hinta osoittautui edulliseksi
  • Tuulettuva alapohja on iso plussa
  • Mieluinen ja tontille sopiva talomalli

Muuttovalmis talopaketti Edith

  • Alakerta 107,0 m² + esivalmisteltu yläkerta alkaen 49,7 m²
  • Yläkerran kanssa 5–7 huonetta, keittiö ja sauna
  • Perheen lisävalintoina mm. kahden auton autotalli/varasto ja kattoerkkeri yläkertaan
;

Etsitkö vastauksia?

Autamme sinua kaikissa talopaketteihin liittyvissä kysymyksissä.

Tilaa talokuvastomme

Ilmaiseksi

Oho!

Odottamaton virhe on tapahtunut. Lataa sivu uudelleen