Hemma hos

Ett vackert hus till ett vettigt pris

”Om man inte strävar efter ett palats är ett hus från Älvsbytalo ett bra val.”

Publicerad

2 februari 2024

Uppdaterad

2 februari 2024

Det effektiva byggandet syns i husets pris och kvalitet

Eija Villa är en sjuttioårig järnlady och bokförare som fortfarande behöver ett arbetsrum i sitt hem. Då hon lät bygga sitt eget hus förlitade hon sig på sin son Visas åsikter, som helt och hållet rubbades av bekantskapen med huset från Älvsbytalo.

Visa Villa berättar att han som vuxen byggt och renoverat under så gott som hela sin fritid. –Jag måste medge att det nästan var för enkelt att låta bygga ett hus från Älvsbytalo. Det krävdes inget eget ingripande alls, säger han nu bredvid sin mamma i det rymliga vardagsrummet i det nya huset Saara från Älvsbytalo.

Visa och Eija hann bekanta sig med, och Visa i synnerhet sätta sig in i, flera byggalternativ innan de bestämde sig för att ännu besöka en husvisning från Älvsbytalo.

–Jag överraskades själv av hur snabbt jag blev förtjust, säger Eija. –Då jag steg in i huset Saara kände jag mig genast hemma. Det var luftigt och där var lätt att andas.

–Det tog inte mer än en kvart innan vi började be om en offert på huset, säger Visa och medger: –Även om Älvsbytalo har varit det allra sista alternativet för mig.

”Mitt hem är så vackert både på insidan och utsidan”

Eija bor redan andra vintern med sin hund Topi i sitt nya hus Saara. –Mitt hem är så vackert både på insidan och utsidan” Och varmt. 

Enligt Eija ger frånluftsvärmepumpen en jämn värme och golvet i huset är varmt att gå på även om man är barfota. Det finns också en spis som lagrar värme i huset.

Visa håller med om att energiförbrukningen i Saara verkar stanna kring 8 000 kWh per år. –Värmesystemet var jag kanske mest skeptisk till, men helt i onödan.

Personlighet genom egna val

Genom egna tillval blir huset från Älvsbytalo ett personligt hem som passar just dig. 

Eija Villas val är lika ljusa som hon själv: hennes hem har gott om fönster, ljus och rymd. 

Ett av de tre sovrummen i standardhusmodellen Saara byggdes inte och utrymmet öppnar upp sig direkt som en del av köket och vardagsrummet. På min 70-årsfest var det 25 personer här och det var bra med rum.

Visa Villas prägel syns där man valt att byta ut husets standardlösningar med egna lösningar. –Jag fick åtminstone bestämma något, säger han. 

Det lilla extra finns till exempel i hallen i huset som Visa panelade.

Yrkespersoner i alla skeden

Eija Villa hann flytta till ett radhus i ett år efter att hon blev änka, men hon trivdes inte. Hon var van vid att bo i ett eget hus. 

Då Eija nu intervjuas om byggskedena och boendet i huset från Älvsbytalo dyker en överraskande oro upp: nog blir väl artikeln tillräckligt positiv!

–Vi fick ju en så härlig känsla av husaffären och människorna som monterade huset och den känslan kvarstår.  

Eija minns hur hon ville bjuda på ugnsfärska bullar för att fira monteringen av huset. Överraskande nog stod hon fortfarande med händerna i degen då husets element redan var på plats. –Så snabbt gick det. 

Enligt Visa var montörerna riktiga proffs i alla skeden. –Man såg att detta var noga genomtänkt och att det nog gjorts tidigare. 

Det effektiva byggandet syns i husets pris och kvalitet

I valet av Eijas nya hem betonade familjen Villa snabbhet, lätthet och pris. 

Eija Villas radhuslägenhet var redan såld och tomten till det nya huset och hyresboendet kostade pengar. – Detta var en mycket bra lösning, säger Visa Villa som bor tvärs över gatan med sin familj.

 

Visa har helt klart också hunnit smälta det som gjorde honom osäker med Älvsbytalo. – Mina åsikter grundade sig på fördomar. Verkligheten var något helt annat:

 • Älvsbytalos offert var tydlig och begriplig
 • Det effektiva byggandet och volymen visade sig i prisskillnaden jämfört med konkurrenterna
 • Kostnadsberäkningarna har kvarstått helt oförändrade
 • Unika betalningsvillkor medförde trygghet: ”Det är allt viktigare för privatpersoner att inte behöva betala något för huset förrän allt är klart och slutgranskningen har utförts.
 • Prisgarantin på ett år säkerställde att priskaoset avseende byggmaterial inte orsakade oro för det egna projektet
 • Det var lätt att avtala om allt med Älvsbytalo, samarbetet fungerade bra
 • Montörerna kunde sin sak och kvaliteten på arbetet var bra.
 • Frånluftsvärmepumpen värmer energieffektivt och håller inomhusluften fräsch.
 • Mannen som var en trogen förespråkare av gjuten grund på marken är nu omvänd till en förespråkare av trossbotten. ”Golvet varmt och grunden i skick. Jag kontrollerar varje månad.”
 • Älvsbytalos garanti är en garanti och inte bara tomma ord. Också små saker har korrigerats direkt.

–Om man inte strävar efter ett palats är det på alla sätt bra att skaffa ett hus från Älvsbytalo, hälsar Visa Villa andra som överväger att låta bygga ett nytt hus.

 

Eijas hus från Älvsbytalo, husmodell Saara  84,8 m²

 • 2 sr + vardagsrum/kök 44,2 m² + badrum + bastu
 • Gavelaltan 28 m² 
 • Dubbelgarage F20

Bekanta dig med Saara >

;

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar!

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan