Kotona

Perhe Viljanen

”Olemme olleet tosi tyytyväisiä, jopa sähkölaskuihin.”

Julkaistu

7 syyskuu 2022

Päivitetty

15 elokuu 2022

Viljaset valitsivat energiatehokkaan Älvsbytalon

Paimiolainen eläkeläispariskunta Marjo ja Pekka Viljanen on nauttinut uudesta kodistaan jo vuoden verran. –Olemme olleet tosi tyytyväisiä, jopa sähkölaskuihin. He vaihtoivat liian ison rivitalokotinsa kompaktin kokoiseen Älvsbytalo Saaraan ja pieniin asumiskustannuksiin.

Pekka Viljanen painottaa, että energiankulutus oli yksi ratkaisevimmista kriteereistä, kun he tutustuivat talopakettien tarjontaan. Saaran energiankulutukseksi luvattiin 8000 kWh vuodessa, ja se on pitänyt. –Asumiskulut ovat hyvin pienet.

Älvsbytalojen hintaan kuuluu vakiona Nibe-poistoilmapumppu. –Se on lämmitysjärjestelmänä tehokas ja edullinen, kertoo Pekka Viljanen. Viljaset eivät ottaneet uuteen kotiinsa takkaa, ainakaan vielä. –Sille on kyllä perustukset tehtynä, jos vaikka mieli muuttuu, hymyilee Marjo Viljanen.

Odotettua järkevämpi talovalinta

Viljaset nauttivat alkusyksystä kotinsa avaralla, katetulla 28 m² terassilla. Se onkin tullut yllättäen tosi tarpeeseen ja tuottaa pariskunnan arkeen paljon iloa. Pekka on kuntoutumassa aivoverenvuodosta, joka vaikutti liikunnallisen miehen liikkumiseen. –Hataraa on vielä kulku, hän kuvailee.

Päätyterassi avaa kodin elämän ympäröivälle pihamaalle ja tuo mukavasti lisää liikkumatilaa. Muutoinkin Saara-talon tilat saavat Marjolta ja Pekalta kiitosta, vaikka rollaattori tulikin kotiin äkkiarvaamatta. –Kylpyhuoneessakin mahtuu hyvin liikkumaan, Marjo aloittaa. –Ja Saaran tupakeittiö tuo kotiin sellaisen väljyyden, että missään kohtaa ei tunnu ahtaalta, Pekka jatkaa.

–Ei haettu lukaalia, vaan kotia jossa on mukava asua ja elää, Pekka kiteyttää. –Meillä on nyt kotina kaunis talo, hän toteaa tyytyväisenä. –Ja Älvsbytalon ikkunalaudat, ihanat!, huudahtaa Marjo, joka rakastaa kukkia.

Huolella rakennettu mummola

Viljasten lapsia ja lastenlapsia asuu lähistöllä, ja heistä on pariskunnalle paljon apua ja seuraa. –Me ollaan joka lailla tällaiset Naalitien mamma ja pappa, Marjo naurahtaa. Heidän uuden asuinalueensa muut perheet kun ovat enimmäkseen lapsiperheitä.

Pariskunnan lämpö ulottui myös taloa rakentaneiden Älvsbytalon asentajien elämään. –Olivat mukavia ja ahkeria miehiä. Vietiin aina pojille pullaa, muistelee Marjo. Ja Pekka täydentää: –Älvsbytalon rakennusmiehet osasivat selvästi asiansa. Mitään negatiivista ei ole tässä projektissa tullut eteen missään vaiheessa.

Kiittävän arvion saa myös Älvsbytalomyyjä Pasi Kiilunen. –Aina sai apua ja kaikki sujui, kertoo Marjo. –Eikä meitä ole jätetty yksin senkään jälkeen, kun talo oli jo valmis.

Laadukkaista vaihtoehdoista oli ilo valita

Marjon ja Pekan mukaan Älvsbytalon mallistoista oli helppo valita mieluisat pintamateriaalit. –Laadukasta ja toimivaa.

Keittiöön he valitsivat lisävalintoina käteviä vetolaatikoita, saunaan ja kylpyhuoneeseen lisäikkunat. Sellaista arjen pientä luksusta, josta eläkeläisillä on aikaa nauttia.

Marjo toteaa, että Ävsbytalo on hintaansa nähden todella hyvä. Pariskunnalla on kokemusta muista talovalmistajista, mutta Älvsbytalo oli heille uusi tuttavuus. –Omin silmin ja omalla ajattelulla tähän päädyttiin, Pekka painottaa. –Ja ollaan kovin tyytyväisiä. Paljon suuremmista tiloista tultiin, mutta nyt on upean kompaktit tilat.

Viljasten Älvsbytalo Saara

Miksi Älvsbytalo?

  • pieni energiankulutus, pienet asumiskulut
  • tehokkaiksi suunnitellut neliöt
  • avara, valoisa pohjaratkaisu
  • laadukkaissa materiaaleissa valinnanvaraa
  • pitävät kustannusarviot ja vuoden hintatakuu
  • Älvsbytalo maksetaan vasta valmiina, ilman ennakkomaksuja
;

Etsitkö vastauksia?

Autamme sinua kaikissa talopaketteihin liittyvissä kysymyksissä.

Tilaa talokuvastomme

Ilmaiseksi

Oho!

Odottamaton virhe on tapahtunut. Lataa sivu uudelleen