Hemma hos

Familjen Viljanen

”Vi har varit väldigt nöjda, till och med över elräkningarna.”

Publicerad

7 september 2022

Uppdaterad

6 september 2022

Familjen Viljanen valde ett energieffektivt hus från Älvsbytalo

Pensionärsparet Marjo och Pekka Viljanen från Pemar har njutit av sitt hus redan i ett år. –Vi har varit väldigt nöjda, till och med över elräkningarna. De bytte sin alltför stora radhuslägenhet till det kompakta huset Saara från Älvsbytalo och till mindre boendekostnader.

Pekka Viljanen betonar att energiförbrukningen var ett av de mest avgörande kriterierna då de bekantade sig med utbudet av huspaket. Energiförbrukningen för Saara utlovades till 8000 kWh i året och det har hållit. –Boendekostnaderna är väldigt låga.

I priset för hus från Älvsbytalo ingår en Nibe-frånluftspump som standard. –Det är ett effektivt och förmånligt uppvärmningssystem, säger Pekka Viljanen. Paret Viljanen installerade ingen spis i sitt nya hem, åtminstone inte ännu. –Förarbetet är nog gjort ifall vi ändrar oss, säger Marjo Viljanen.

Smartare husval än förväntat

Paret Viljanen njuter av hösten på sin rymliga, övertäckta terrass på 28 m². Den har överraskande varit väldigt användbar och ger mycket glädje i parets vardag. Pekka återhämtar sig från en hjärnblödning som påverkade den fysiskt aktiva mannens rörlighet. –Gången är fortfarande instabil, säger han.

Gavelaltanen öppnar upp livet i huset till den omgivande trädgården och ger bra med extrautrymme. Saaras utrymmen får även i övrigt beröm av Marjo och Pekka även om rollatorn oväntat blev en del av vardagen. –Det finns tillräckligt med utrymme också i badrummet, säger Marjo. –Och stugköket i Saara gör att huset är så öppet att det inte känns trångt någonstans, säger Pekka.

–Vi ville inte ha en lokal utan ett hem där det är trevligt att bo och leva, säger Pekka. –Nu har vi ett vackert hus som hem, säger han nöjt. –Och Älvsbytalos fönsterbräden är ljuvliga, utbrister Marjo som älskar blommor.

Hus byggt med omsorg

Paret Viljanens barn och barnbarn bor i närheten och paret har stor hjälp och mycket sällskap av dem. –Vi är lite som vägen Naalities mamma och pappa, säger Marjo. Största delen av familjerna i deras nya bostadsområde är barnfamiljer.

Parets värme sträckte sig även till installatörerna från Älvsbytalo som byggde huset. –De var trevliga och flitiga män. Vi förde alltid bulla till pojkarna, säger Marjo. Och Pekka säger: –Älvsbytalos byggkarlar visste helt klart vad de gjorde. Det har inte framkommit något negativt i det här projektet i något skede.

Älvsbytaloförsäljaren Pasi Kiilunen får också berömligt betyg. –Vi fick alltid hjälp och allt flöt på, säger Marjo. –Och vi lämnades inte heller ensamma då huset var klart.

Nöje att välja bland kvalitativa alternativ

Enligt Marjo och Pekka var det lätt att välja ytmaterial från Älvsbytalos kollektioner.  Kvalitativt och funktionellt.

Till köket valde de behändiga draglådor som tillval, till bastun och badrummet tilläggsfönster. En liten vardagslyx som pensionärer har tid att njuta av.

Marjo konstaterar att hus från Älvsbytalo är väldigt prisvärda. Paret har erfarenhet av andra hustillverkare men Älvsbytalo var en ny bekantskap för dem. –Vi kom fram till det här med egna ögon och eget tänkande, säger Pekka. –Och vi är väldigt nöjda. Vi kom från mycket större utrymmen men nu har vi härligt kompakta utrymmen.

Paret Viljanens hus Saara från Älvsbytalo

Varför Älvsbytalo?

  • Låg energiförbrukning, låga boendekostnader
  • Effektivt planerade kvadratmetrar
  • Rymlig, ljus planlösning
  • Stort urval på kvalitativa material
  • Kostnadsuppskattningar som håller och ett års prisgaranti
  • Hus från Älvsbytalo betalas först då de är klara, utan förhandsbetalningar
;

Undrar du något?

Vi finns här för att svara på dina frågor eller funderingar!

Beställ vår huskatalog

Helt utan kostnad

Oj då!

Ett oväntat fel har inträffat. Ladda om sidan